Dansk Brystkræft OrganisationForsidenDansk Brystkræft OrganisationKalenderDansk Brystkræft OrganisationDBObladetDansk Brystkræft OrganisationMedlemmerDansk Brystkræft OrganisationKontaktDansk Brystkræft OrganisationNyttige linksDansk Brystkræft OrganisationSøg
Dansk Brystkræft OrganisationDansk Brystkræft Organisation
Der bør være adgang til livsvigtig medicin

Der bør være adgang til livsvigtig medicin

27. apr 2021

Flere patientforeninger har siden Medicinrådets start undret sig over, at man som patient ikke kan få livsvigtig medicin begrundet i, at medicinen er under behandling i Medicinrådet.

På baggrund af et debatindlæg i Politiken af en brystkræftramt kvinde på 39 år med to små børn, som beskrev hvordan hendes behandlingsansvarlige læge havde fået afslag på at ordinere hende behandling med et specifikt lægemiddel alene begrundet i, at lægemidlet på daværende tidspunkt var under behandling i Medicinrådet, er Kræftens Bekæmpelse nu gået ind i sagen.

Adm. direktør i Kræftens bekæmpelse Jesper Fisker udtaler i Onkologisk Tidsskrift:

”Det virker som om, at man i regionerne bruger Medicinrådet som argument for at udskyde muligheden for, at patienter kan få den behandling, de er bedst tjent med – behandlinger, der vel at mærke jo er godkendt af de nationale lægemiddelmyndigheder. Det sætter de facto den enkelte læges ordinationsret ud af kraft. Det er helt forkert, og slet ikke i tråd med baggrunden for lovgivningen.”

Kræftens Bekæmpelse ønsker at gøre noget ved problemet og vil hurtigst muligt rejse sagen over for Danske Regioner.

Læs artiklen i Onkolgisk Tidsskrift her.

close
Søg på dette site