Dansk Brystkræft OrganisationForsidenDansk Brystkræft OrganisationKalenderDansk Brystkræft OrganisationDBObladetDansk Brystkræft OrganisationMedlemmerDansk Brystkræft OrganisationKontaktDansk Brystkræft OrganisationNyttige linksDansk Brystkræft OrganisationSøg
Dansk Brystkræft OrganisationDansk Brystkræft Organisation
Forskningsprojekt søger kræftramte

Forskningsprojekt søger kræftramte

08. jun 2021

Man kan deltage ved at donere sine sundhedsdata samt information om motions- og kostvaner

HedaX er et nyt banebrydende kræftforskningsprojekt, som kan give et detaljeret billede af de ændringer, man som kræftramt gennemgår i sygdomsforløbet. Dette sker ved at kombinere såkaldte registerdata, dvs. de informationer, der allerede registreres, når man er i kontakt med sundhedsvæsenet, med personlige informationer om motions- og kostvaner. Den viden, man opnår gennem projektet, vil føre til en forbedret og mere individualiseret kræftbehandling, der er tilpasset den enkelte. Samtidig vil sundhedspersonale og de kræftramte og deres pårørende få større indsigt i og forståelse for, hvordan det er at leve med kræft. Ved at donere sine data, hjælper man til med at give et klart billede af de ændringer, man som kræftramt gennemgår i hele sygdomsforløbet - fx hvis man ændrer sine motions/ kost/ rygevaner i forbindelse med diagnose og sygdomsforløb.

Alle de data, man donerer, er anonyme og indgår i den samlede analyse. Data behandles sikkert og fortrolig og i fuld overensstemmelse med GDPR-forordningen. Læs om etik og samtykke her.

Har du lyst til at deltage i projektet?
Hvis du vil deltage i projektet, kan du vælge at deltage ved at donere alle data - dvs. både dine data fra sundhedsregistrene og dine informationer om motion og kost. Eller du kan vælge kun at donere enten data fra sundhedsregistrene eller dine motions- og kost data.
Læs mere på www.hedax.dk, og log på DfG-platformen, hvis du vil deltage.. (På www.hedax.dk ligger både instruktionsvideoer og skriftlig vejledning).

Partnerne i HedaX projektet er Kræftens Bekæmpelse, Aarhus Universitet, Region Hovedstadens Psykiatri, Lundbeck, Monsenso, Fonden DATA for GOOD, DataFair, Secata, DPO Management og Alexandra lnstituttet.

Projektet er støttet af Innovationsfonden.

close
Søg på dette site