Indkaldelse til mammografiscreening i Region Sjælland er forsinket

Region Sjælland kan i øjeblikket ikke tilbyde tider til mammografiscreening inden for det lovede interval. Dette skyldes mangel på personale.

Regionen arbejder på at løse denne udfordring og sender invitationer til screening løbende, i takt med at de har mulighed for at indkalde den enkelte kvinde.

For at kunne tilbyde tider hurtigst muligt, vil nogle kvinder opleve at blive indkaldt til et andet screeningssted end normalt.

Om mammografiscreening

Alle kvinder i alderen 50-69 år tilbydes en røntgenundersøgelse af brysterne (mammografi) hvert andet år. Hvis du tidligere har haft brystkræft, vil du få tilbuddet til og med 79 år. Formålet med undersøgelsen er at finde evt. brystkræft så tidligt, at kvinden endnu ikke selv kan mærke den. Jo tidligere brystkræft opdages, jo bedre kan den behandles. Du kan læse mere om mammografiscreening her: www.regionsjaelland.dk/mammografiscreening

Hvis du oplever symptomer fra brysterne f.eks. knude, ændringer, hævelse, rødme mv. anbefales du at kontakte din læge.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Region Sjællands screeningssekretariat mandag til fredag på tlf. nr. 47 32 08 20 i tidsrummet 9.00 – 12.00 og 13.00 – 14.00.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *