Ny rapport anbefaler løbende kvalitetskontrol af kræftbehandlingen

Den nuværende kvalitetsmonitorering på kræftområdet kan ikke i tilstrækkelig grad bidrage til at forbedre behandling af kræftpatienter i Danmark. Det viser Kræftens Bekæmpelses kortlægning i rapporten Bedre brug af data for bedre liv med kæft – kvalitet i kræftpatienters forløb.

Selv i ‘verdens bedste sundhedsregistre er der huller både før og efter kræftpakkeforløbet og behandlingen på sygehuset. I øjeblikket ligger patientoplysninger i et væld af registre og i et hav af forskellige administrative systemer, forvaltninger, offentlige myndigheder og aktører. Der er brug for et nationalt initiativ – og der er brug for, at data bruges klogt.

Kræftens Bekæmpelse har i rapporten tre overordnede anbefalinger:

  1. At der på nationalt niveau foretages en løbende systematisk monitorering af udvalgte kvalitetsmål på kræftområdet på samme måde som i det nationale kvalitetsprogram.
  1. At den nationale monitorering dækker hele kræftpatientforløbet fra start til slut uafhængigt af, hvem der yder den sundhedsfaglige indsats.
  1. At der nationalt offentliggøres en årlig rapport om kvaliteten på kræftområdet målrettet både offentlighed og sundhedsvæsen, som sætter fokus på områder, hvor der er forbedringspotentiale.

I rapporten er der ligeledes anbefalinger til, hvordan kvaliteten både før, under og efter behandling kan følges.

Rapportens formål er at vise, at kvaliteten i hele kræftforløbet løbende kan forbedres forud for den kommende sundhedsaftale fra regeringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *