Stort tillykke til Morten Pihl og Tea Krogh Sørensen som netop har modtaget den fornemste journalistpris – Cavlingprisen – for serien ‘Det store sundhedssvigt’ om kvinder, som fik mangelfuld undersøgelse for brystkræft.


Dansk Brystkræft Organisations formand Karen Sundbøll udtaler i anledning af at Morten Pihl og Tea Krog Sørensen har modtaget Cavlingprisen: “Vi indstillede blandt mange andre de to journalister til Cavlingprisen, fordi det er svært at blive hørt for en forholdsvis lille medlemsorganisation som Dansk Brystkræft Organisation. Sagen om de mangelfulde brystkræftundersøgelser i Region Sjælland, og de forhold der fulgte i kølvandet, har med Tea og Mortens vedholdende og dybdeborende journalistik fået fuld bevågenhed, Og det helt ind til Sundhedsministeren på Christiansborg. Serien om det store sundhedssvigt ændrer ikke på de berørte kvinders situation, men den har betydet, at der er kommet fokus på sundhedsvæsenets ansvar. Vi håber på den baggrund at lignende sager forhåbentligt kan undgås uanset hvilket sygdomsforløb en borger i Danmark skal igennem.  Belønningen  af artikelserien ‘Det store sundhedssvigt’ er godt nyt for alle brugere af det danske sundhedssystem. 1000 tak og stort tillykke.”

Se omtale i Jyllandsposten her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *