I tvivl? Sådan skal en klinisk mammografi foregå

Grundet den store medieomtale af Ringsted-sagen om de mangelfulde brystkræftundersøgelser, får vi i disse dage henvendelser fra kvinder, der er i tvivl om, hvorvidt de har fået foretaget den rette undersøgelse.

I det kommende DBO-blad (nr. 57) er der en guide til, hvordan en klinisk mammografi foregår, og selv om bladet først udkommer i starten af juni, vælger vi grundet efterspørgslen at publicere guiden nu.

Guiden er en grundig gennemgang af, hvordan en klinisk mammografi foregår og forklarer også forskellen på en klinisk mammografi, som sker efter henvisning fra egen læge grundet mistanke om brystkræft og en almindelig mammografi, som er den man får tilbudt, når man er over 50 år og en del af screeningsprogrammet.

I Dansk Brystkræft Organisation håber vi, at guiden vil være en behjælpeligt værktøj nu og fremover.

Læs guiden her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *