Positive budskaber om kræft

Morten Starup Aarhus1 webDBO-kreds Aarhus havde mandag d. 8. februar i samarbejde med Prostatakræftforeningen PROPA Østjylland, inviteret til en spændende aften med Morten Starup, der havde kræft i hjernen som 21-årig.

Morten Starup er i dag 28 år og studerer på universitetet. Han fortalte publikum om sit skønne projekt, hvor han har samlet 100 positive budskaber om kræft.

Morten Starup Aarhus4 webKræft forbindes ofte med mange negative følelser og sørgelige historier, og Morten Starup vil med projektet prøve at nuancere den måde, vi taler om kræft på. Han synes, at der også skal være plads til noget positivt – ellers bliver det hele for dystert.

De 100 positive budskaber, han har indsamlet, er forskellige og livsbekræftende såsom: ‘Kræften har bragt mig tættere på min kæreste’, ‘Jeg sætter mere pris på hverdagens små ting’ og ‘Når chokket har lagt sig, er kræftpatienter nogle af de sejeste!’
De 100 positive budskaber kan læses her.

 

Tekst: Karin Abrahamsen, DBO-kreds Aarhus
Foto: Esther Grau Andersen, DBO-kreds Aarhus