Positivt besøg på hospice

Roskilde hospice1 webMan kan have mange forestillinger om den sidste tid og se udsendelser i TV om dagligdagen på hospice. Det kan være anderledes at besøge et hospice selv.

18 mennesker, heraf fire pårørende, havde taget imod DBO-kreds Roskildes invitation om at besøge Hospice Sjælland i Trekroner.

Alle oplevede det som et positivt besøg, for det var tydeligt at fornemme, at formålet med stedet er nærvær. At give stjernestunder til hinanden, også selv om tiden er kort.

Roskilde hospice2 webHospitalspræsten og en frivillig viste rundt og fortalte om dagligdagen. Der blev både vist kærestebænk og jacuzzi, og Hospice Sjælland har også en harpe-terapeut, som spiller flere gange ugentlig.

Udfordringen på hospice er at få lindret symptomer for både krop og sind, og det er personalet og de mange frivillige meget optaget af.

De besøgende fra DBO-kreds Roskilde blev enige om, at det er betryggende at vide, at hvis der opstår særlige omsorgsmæssige behov, så findes der steder, hvor man kan blive rigtig godt lindret.

Tekst og foto: Hanne Hummelshøj fra DBO-kreds Roskilde