DBO-kreds Roskilde og kunsten

Køge Skitsesamling kopi1 webDBO-kreds Roskildes sommerudflugt gik i år til KØS, Kunstmuseet Køge Skitsesamling, hvor de så 17 smukke Bjørn Nørgaard skitser til gobelinerne.

Bjørn Nørgaards gigantiske 1:1 skitser skildrer 1000 års Danmarkshistorie fra vikingetiden til nutiden. De oprindelige gobeliner fik Dronning Margrethe i 50-års fødselsdagsgave i 1990. De hænger i Riddersalen på Christiansborg Slot.

DBO-kreds Roskilde oplevede de store farvelagte kartoner og et udsnit af de øvrige skitser til gobelinerne i museets smukke tagetage, hvor en dygtig guide fortalte om de mange detaljer, der relaterede til Danmarks historie.

Efter besøget på KØS tog forsamlingen videre på Grøn Cafe, hvor de sad i haven og fik en dejlig frokost. Det var en skøn dag med hyggeligt samvær i dejligt eftersommervejr. Endnu et eksempel på, hvor meget man kan få ud af at deltage i de alsidige arrangementer, der tilbydes i DBO’s kredse.

 

Omtalen er skrevet af Ulla Pedersen fra DBO-kreds Roskilde.