Dansk Brystkræft OrganisationForsidenDansk Brystkræft OrganisationKalenderDansk Brystkræft OrganisationDBObladetDansk Brystkræft OrganisationMedlemmerDansk Brystkræft OrganisationStøt DBODansk Brystkræft OrganisationKontaktDansk Brystkræft OrganisationNyttige linksDansk Brystkræft OrganisationSøg
Dansk Brystkræft OrganisationDansk Brystkræft Organisation
StøtBliv medlem

MBC-gruppen

MBC er en forkortelse af Metastatic Breast Cancer - metastaserende brystkræft/brystkræft der har spredt sig.

Flere får en brystkræftdiagnose og flere lever længere efter diagnosetidspunktet. Det betyder, at der er en stigning i antallet af kvinder, der udvikler Metastaserende Brystkræft (MBC) – brystkræft med spredning. Det vurderes, at mellem 20 og 30 % af alle brystkræftpatienter over tiden udvikler metastaserende brystkræft.

Der er stigende fokus på MBC i Danmark og i den europæiske organisation Europa Donna, som bl.a. tilbyder Advocacy Training til kvinder med MBC.

DBO etablerede i 2019 en arbejdsgruppe bestående af 6 kvinder med MBC, som i samarbejde med DBO sættet fokus på metastaserende brystkræft.

MBC-gruppen er kommet rigtig godt i gang, både med at arrangere seminarer og med en repræsentant i Europa Donna.

Det er MBC-gruppens mål, at kendskabet til MBC skal udbredes, således at ingen nydiagnostiseret med MBC skal føle sig alene og uden støtte. At få en MBC-diagnose er en alvorlig livskrise, og det er afgørende, at DBO også rummer denne medlemsgruppe.

Gruppen udarbejder informationsmateriale og afholder temamøder om MBC bl.a. sammen med DBOs kredse.

 

MBC sløjfen

Den lyserøde sløjfe er kendt for at stå for kampen mod brystkræft, men mange kvinder med metastaserende brystkræft (MBC) føler ikke at den lyserøde sløjfe omfatter deres situation.

MBC starter i brystet, men spredningen til vitale organer kan gøre sygdommen fatal. For at gøre opmærksom på MBC og vise dens fællesskab med andre kræftformer med spredning designede organisationen METAvivor denne sløjfe, som repræsenterer metastaser.

Grøn repræsenterer forårets triumf over vinteren, liv over død, og symboliserer fornyelse, håb og udødelighed, mens den blågrønne symboliserer heling og spiritualitet.

Det lyserøde fra den lyserøde sløjfe viser, at metaserende kræft startede i brystet.

DBO udgiver magasin om MBC sammen med Medicinske Tidsskrifter

Dansk Brystkræft Organisation har i samarbejde med Medicinske Tidsskrifter udgivet et magasin, der udelukkende handler om metastaserende brystkræft - MBC.

Magasinet, der findes i E-udgave - (klik på overskriften) - men også kan fås i trykt format, kommer godt rundt om, hvad metastaserende brystkræft er, hvordan det opleves at have det, hvordan det opleves af være pårørende, hvad der sker forskningsmæssigt mv.

Mig & BRYSTKRÆFT MED SPREDNING

Hvordan du end har det i dag, så er det ok. Der er ikke nogen ”rigtige” eller ”forkerte” følelser. Du føler måske, at du er helt alene med din diagnose, men der er mange kvinder verden over lige nu, som netop har fundet ud af, at de har metastaserende brystkræft, og som har de samme følelser som dig. I vil alle finde en måde at leve med denne sygdom på, og I sidste ende vil i føle jer en lille smule stærkere for hver dag.

Dette er et lille udsnit af en guide som Pfizer Oncology har udgivet til dem, der får konstateret Metastaserende Brystkræft - download den som PDF her eller bestille den hos Pfizer her

close
Søg på dette site