DBO’s fungerende formand udtaler sig i artikel om senfølger

I en ny artikel om senfølger, der bringes i MediaPlanets sektion ‘Livet efter kræft’, fortæller DBO’s fungerende formand Gitte Laursen, hvorfor DBO har sat fokus på senfølger. Hun kommer også ind på, hvordan de sundhedsprofessionelle kan være bedst muligt klædt på til at hjælpe brystkræftpatienterne.

– I hvert behandlingsforløb for brystkræft bør der være fokus på senfølger, uden at det bliver et skræmmebillede. Det handler om viden, kompetencer og kontinuitet. De sundhedsprofessionelle bør være opmærksomme på, hvornår den enkelte patient skal oplyses om risikoen for at udvikle senfølger. De færreste patienter magter informationer om senfølger, når de befinder sig i en akut situation med en nydiagnosticeret brystkræft. Nogle patienter ønsker så meget information som muligt, mens andre ikke bryder sig om mange informationer på én gang. Her er det op til de sundhedsprofessionelle i tæt samarbejde med patienten at vurdere, hvor patienten befinder sig, og hvornår behovet for senfølgeroplysning opstår, siger Gitte Laursen.

Du kan læse hele artiklen her.