Region slipper for at betale erstatning til brystkræftramte

Region Hovedstaden slipper for at betale erstatning til de kvinder, der blev for sent indkaldt til mammografi og senere fik konstateret brystkræft. Det har en landsretsdom fastslået.

Landsretten har godtaget Regionen Hovedstadens forklaring om, at forsinkelsen skyldes mangel på ressourcer. Og så er regionen ikke erstatningsansvarlig, fastslår dommen, der følger afgørelser i Patienterstatningen og Ankenævnet for Patienterstatning.

– En katastrofal udhulning af patienternes rettigheder og en bombe under erstatningssystemet. Kvindernes ret til brystkræftscreening hvert andet år er ligefrem skrevet ind i sundhedsloven, og Folketinget har bevilget regionerne penge til at gennemføre undersøgelserne. Hvis regionen kan bruge ressourceargumentet i denne sag, kan det bruges i alle sager, siger Kræftens Bekæmpelses adm. direktør Leif Vestergaard Pedersen til Jyllands-Posten. Dommen er dog anket til Højesteret.

Læs mere her.