Tillykke til DBCG med deres 40-års jubilæum

Torsdag d. 18. januar og fredag d. 19. januar afholder DBCG (Danish Breast Cancer cooperative Group) 40-års jubilæumsmøde på Hotel Marselis i Aarhus.

DBCG blev grundlagt i 1976 på initiativ af Dansk Kirurgisk Selskab med det formål at sikre en optimal diagnostik og behandling af brystkræft på landsplan og hermed at forbedre prognosen.

For at opnå sit mål har DBCG fra begyndelsen af sit virke udarbejdet evidensbaserede retningslinjer for hele landet og den diagnostiske indsats og behandlingen (den kirurgiske behandling, strålebehandlingen og den medicinske behandling) er løbende blevet videreudviklet og evalueret gennem randomiserede forsøg og kvalitetskontrol undersøgelser.

Allerede fra oprettelsen af DBCG blev der dannet en klinisk database, og de involverede patologiafdelinger, kirurgiske og onkologiske afdelinger har siden systematisk indberettet oplysninger om diagnostik, behandling og opfølgning.

DBO ønsker DBCG et stort tillykke med 40 års jubilæet. DBO’s formand Eva Bundesen deltager i jubilæumsmødet begge dage. Fredag d. 19. januar er hun inviteret til at holde et oplæg og blandt andet fortælle, hvad det betyder at være frivillig i DBO og kæmpe brystkræftpatienternes sag.