Hanne-Vibeke Holst ramt af brystkræft

Forfatter Hanne-Vibeke Holst fik konstateret brystkræft i december 2016 efter en almindelig mammografiscreening og fik fjernet højre bryst. Det fortæller hun i et interview med Alt for Damerne.

– Det var jo lidt af en bombe, men brystkræft rammer virkelig mange i 50’erne. Og lige som alle andre havde jeg aldrig forestillet mig, at det skulle ske for mig. Men det skulle det så åbenbart. Når man får en kræftsygdom, bliver der slået hul i den beskyttende membran, man omgiver sig med. Pludselig følte jeg, at der var åbnet en dør ind til dødeligheden. Jeg følte mig ramt og svækket. Syg! Jeg kiggede på det bryst, der skulle fjernes, og tænkte, hold da op, det ser jo også forfærdeligt ud, væk med det. Og faktisk fik jeg det bedre, så snart brystet var fjernet, fortæller 58-årige Hanne-Vibeke Holst til Alt for Damerne. Hendes tumor var en ikke-aggressiv tumor i stadie 1, og efter hun fik fjernet brystet, har hun fået strålebehandlinger og skal have forebyggende antiøstrogenbehandling de næste fem år.

Læs mere hos Alt for Damerne her.

Foto: Gyldendal Presseservice, Miklos Szabo