Dansk Brystkræft OrganisationForsidenDansk Brystkræft OrganisationKalenderDansk Brystkræft OrganisationDBObladetDansk Brystkræft OrganisationMedlemmerDansk Brystkræft OrganisationStøt DBODansk Brystkræft OrganisationKontaktDansk Brystkræft OrganisationNyttige linksDansk Brystkræft OrganisationSøg
Dansk Brystkræft OrganisationDansk Brystkræft Organisation

Metastatisk brystkræft

Flere får en brystkræftdiagnose og flere lever længere efter diagnosetidspunktet. Det betyder, at der er en stigning i antallet af kvinder, der udvikler Metastatisk Brystkræft (MBC) – kronisk brystkræft. Det vurderes, at mellem 20 og 30 % af alle brystkræftpatienter over tiden udvikler metastatisk brystkræft.

Der er stigende fokus på MBC i Danmark og i den europæiske organisaiton Europa Donna, som bl.a. tilbyder Advocacy Training til kvinder med MBC

DBO etablerede i 2019 en arbejdsgruppe bestående af 5 kvinder med MBC, som i samarbejde med DBO sættet fokus på Metastatisk brystkræft.

MBC-gruppen er kommet rigtig godt i gang, både med at arrangere seminarer og med en repræsentant i Europa Donna.

Det er MBC-gruppens mål, at kendskabet til MBC skal udbredes, således at ingen nydiagnostiseret med MBC skal føle sig alene og uden støtte. At få en MBC-diagnose er en alvorlig livskrise, og det er afgørende, at DBO også rummer denne medlemsgruppe. Det er planen, at der snarest udarbejdes særligt informationsmateriale og på sigt også afholdes temamøder om MBC i DBOs kredse.

 

Mig & BRYSTKRÆFT MED SPREDNING

Hvordan du end har det i dag, så er det ok. Der er ikke nogen ”rigtige” eller ”forkerte” følelser. Du føler måske, at du er helt alene med din diagnose, men der er mange kvinder verden over lige nu, som netop har fundet ud af, at de har metastatisk brystkræft, og som har de samme følelser som dig. I vil alle finde en måde at leve med denne sygdom på, og I sidste ende vil i føle jer en lille smule stærkere for hver dag.

Dette er et lille udsnit af en guide som Pfizer Oncology har udgivet til dem, der får konstateret Metastatisk Brystkræft - download den som PDF her eller bestille den hos Pfizer her

Dansk brystkræft Organisation: Specialgrupper

Orientering fra MBC-gruppen

MBC seminarer

Der er stadig pladser på holdene

Læs mere her


Aktiviteter lokalt

MBC gruppen arbejder i samarbejde med DBO Kreds Trekantområdet om at arrangere et aftenmøde med emnet ” Behandling af metastatisk brystkræft – senest forskning og behandling”

Yderligere information om arrangementet i løbet af august måned


Information/Flyer

Efter sommerferien i august/september lancerer MBCgruppen/DBO en flyer om Metastatisk brystkræft. Flyeren skal ligge i ambulatorier og steder, hvor det er relevant.

Flyer vil også ligge elektronisk på hjemmesiden.

 

close
Søg på dette site