DBO Nyhedsbrev Juni 2021 - Dansk Brystkræft Organisation
08. jun 2021

Nyhedsbrev, juni 2021

Nyhedsbrev, juni 2021

Nyhedsbrevet holder sommerferie i juli måned. Næste nummer udkommer første mandag i august. Deadline for materiale til augusts nyhedsbrev er 27.juli. Send til dbonyt@brystkraeft.dk.

Leder

Leder

Kære medlemmer.

Så mødtes den nye bestyrelse fysisk for første gang. Vi har haft en del møder via Teams, men endelig at kunne se hinanden i øjnene og være i samme lokale var en rigtig dejlig oplevelse. Vi havde et tætpakket program, hvor vi blandt andet drøftede DBO’s mission og vision, det fremtidige bestyrelsesarbejde, vores blad (hvor mange af jer har bidraget i en undersøgelse – tusinde tak for det), samarbejder generelt og fremtidige arrangementer. Også de manglende screeninger i Region Sjælland blev drøftet - et emne, som vi skal blive ved med at sætte fokus på.

Vi kom rundt om mange ting, men der var da også plads til hyggesnak og grin.

Hjemmeside:
Jeg håber, I har taget godt imod vores nye hjemmeside. Husk, at I nu har en personlig medlemsside. Ved login-problemer, bedes du sende en mail til dbo@brystkraeft.dk.

Bidragsydere – Vi har brug for hjælp:
DBO er som forening delvist momsregistreret. Det betyder, at vi er fritaget for moms på kontingentet. Som forening har man dog mulighed for at få en særlig momskompensation. Men for at det skal lykkes, skal vi have minimum 101 bidragsydere, der hver især bidrager med 200 kroner. Og her har vi meget brug for netop din hjælp. Se mere her.

Folkemødet:
Som formand for DBO er jeg af Kræftens Bekæmpelse blevet inviteret til en snak på Folkemødet kaldet ”Kræftpatient i en Coronatid”. Jeg skal I studiet med to andre kræftorganisationer, og journalist Hans Pilgaard vil facilitere os.

Til formålet vil jeg meget gerne høre netop din fortælling, så jeg kan være talerør for jer medlemmer og ikke kun fortælle min egen historie. Det er selvfølgelig anonymt.
Du kan læse mere her, eller du kan skrive til mig på formand@brystkraeft.dk.

Ideer og ønsker:
Og kære læsere - hold jer endelig ikke tilbage, hvis I har ideer og ønsker til DBO. Vi er der for jer medlemmer, så tøv ikke med at tage kontakt til bestyrelsen.

De bedste ønsker for fremtiden.
Hav en dejlig sommer.

Henriette Spang Sørensen
Formand, Dansk Brystkræft Organisation

 

Billedet - fra venstre: Lene Kaa Meier, Tina Clausen, Ulla Jønson, Lis Kuntz, Grethe Dahlquist, Henriette Spang Sørensen (formand), Birgit Arentoft, Anja Skjolborg Hansen.

Læserundersøgelse: DBObladet

Læserundersøgelse: DBObladet

Medlemmerne roser DBObladet for både det visuelle udtryk og artiklerne og kalder det en vigtig stemme for DBO. Det viser ny medlemsundersøgelse.

Artiklerne om ny forskning og viden er blandt de absolutte favoritter i bladet, hvoraf næsten halvdelen siger, at de læser hele bladet hver gang. 66 procent foretrækker desuden at få et fysisk blad, og alle mener, at DBObladet skal blive ved med at behandle de rigtig svære og alvorlige emner - også selvom det kan være svært at læse om.

 

 

Vil du dele din historie med DBObladet?

Vil du dele din historie med DBObladet?

I anledning af at det er lyserød måned i oktober, tager DBObladet til efteråret temperaturen på brystkræft anno 2021. Vi dykker ned i de vigtigste gennembrud i forskningen over de sidste 25 år, vi ser på, hvor vi står ift. behandlinger, og vi stiller spørgsmålet:

Hvordan føl(t)es det for dig at have brystkræft?

Derfor indsamler DBObladet de næste måneder personlige beretninger fra DBO’s medlemmer - og vi har brug for din hjælp. Følg med på Facebook, hvor der hen over sommeren vil blive stillet spørgsmål og debatteret om forskellige brystkræftrelaterede emner, og har du lyst til at dele din historie eller en oplevelse (du må godt være anonym), skriv gerne allerede nu til DBObladets redaktør, Elisabeth Hamerik Schwarz på ehsc@brystkraeft.dk. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at skrive, hvis du generelt har ris, ros og gode ideer.

facebook