BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenPressekontakt og nyhedsarkivBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem

Nordisk konference: 117 deltagere fra de nordiske lande deltog i Helsinki

27. sep 2022

På programmet var undersøgelse af kræft og arbejde, at forholde sig til forandringer, nyt vedr. brystkirurgi og at leve med kræft via kunsten samt de enkelte landes præsentationer af deres fokus og arbejde

Det var tre spændende dage, med ny indsigt og viden og ikke mindst de enkelte landes foreninger, der præsenterede deres fokus, arbejde, mærkesager og kampagner.

Emma Andersson præsenterede en undersøgelse om kræft og arbejde gennemført af Europa Donna i Finland i årene 2017-2021. Undersøgelsen peger bl.a. på værdien af fortsat at arbejde efter en kræftdiagnose. Hovedparten af kræftdiagnosticerede i Finland vender tilbage til job efter behandling, hvoraf 70% vender tillbage til det gamle job. 20% vender ikke tilbage til jobbet. Undersøgelsen peger også på at støtte fra arbejdsmarkedet og en planlagt tidlig tilbagevenden til job spiller en signifikant rolle i forbindelse med rehabilitering og forbedrer den enkeltes mulighed for at arbejde. Se præsentationen her.

Paula Poikonen-Saksela præsenterede en undersøgelse omhandlende en såkaldt 'bounce - back' model, der skal hjælpe mennesker, behandlet for kræft til at vende hurtigt tilbage til en normal tilstand efter behandlingen. Undersøgelsen viste bl.a. at psykologiske faktorer er bedst til at forsudsige, hvordan man vil håndtere sygdommen, og de vigtigste mål , hvis man skal påvirke den enkeltes måde at håndtere sygdommen på i forbindelse med tidlig brystkræft. Se præsentationen her.

Helena Puonti, der er plastikkirurg med speciale i brystkræft gav indblik i de nyeste brystkirurgiske metoder ved mastektomi og gennemgik metoder til brystrekonstruktion. Se præsentation.

Sari Nyman, der er kunstner, fortalte sin personlige historie om, hvordan kunsten hjalp hende, og hun brugte kunsten til at give udtryk for sine følelser og behov. Sari Nyman har bl.a. lavet filmen her på siden. Se præsentation.

Sirpa Pietikäinen, EUparlamentariker, fortalte om EU4Health programmet, som bl.a. støtter forebyggelse af sygdom og har som mål at øge brugen af digitale værktøjer på sundhedsområdet. Programmet støtter også internationale organisationers globale sundhedsinitiativer, og specielt World Health Organization (WHO)s initiativer. Derudover implementerer programmet den Europæiske Sundheds Union ved at investere i kræftbehandling, muligheden for at være forberedt på pandemier og forbedring af tilgang til lægemidler. Se præsentation.

Hver af de deltagende brystkræftforeninger præsenterede sig selv og deres arbejde. Den Færøske forening fortalte fx om deres arbejde i brystkræftmåneden oktober. Se præsentation.

Europa Donna Finland - gav et indblik i de medlemsaktiviteter, de har og deres advocacy arbejde vedrørende kræftforskning. Se præsentation.

Den Islandske forening fortalte bl.a. om et projekt, de med støtte fra kræftforeningen har arbejdet med i 12 år: Kvinder, der er diagnosticeret med brystkræft, inviteres på fisketur sammen med deres 'advocates' på en af Islands floder, hvor de udover at fiske deler erfaringer. Flere virksomheder supporterer dette projekt med gaver, mad og andet. Se præsentation.

Den norske forening fortalte om to mediekampagner de har gennemført dels om hurtigere adgang til og offentlig betaling af ny medicin og dels for at skabe opmærksomhed om metastaserende brystkræft. Bl.a. blev der rejst en statue ved stortinget i Oslo af en kvinde med metastaserende brystkræft. Se præsentation med en dokumentarfilm om statuen.

Den svenske forening fortalte om deres Giv mig tid kampagne, som bl.a. omfatter hjemmesiden gemigtid.nu, hvor de bl.a. samler underskrifter ind vedrørende adgang til nye lægemidler til behandling af metastaserende brystkræft. Se præsentation.

Dansk Brystkræft Organisation fokuserede på patient advocacy, hvordan vi arbejder, hvilke mærkesager og mål, vi har mm. Se præsentationen.

Derudover inviterede DBO deltagerne til at komme til Nordisk Konference i København d. 21-22 september 2024!

 

 

 

 

close
Søg på dette site