Dansk Brystkræft OrganisationForsidenDansk Brystkræft OrganisationKalenderDansk Brystkræft OrganisationDBObladetDansk Brystkræft OrganisationMedlemmerDansk Brystkræft OrganisationStøt DBODansk Brystkræft OrganisationKontaktDansk Brystkræft OrganisationNyttige linksDansk Brystkræft OrganisationSøg
Dansk Brystkræft OrganisationDansk Brystkræft Organisation
StøtBliv medlem
Hånden på Brystet af Birgitte Esbersen

Hånden på Brystet af Birgitte Esbersen

05. jan 2022

Birgitte Esbersen blev diagnosticeret med brystkræft i november 2019 og har nu publiceret bogen ’Hånden på brystet’ om sit behandlingsforløb.

Det er en detaljeret og meget ærlig beretning i dagbogsform, som ikke lader noget ude i beskrivelser af forløbet og andre store udfordringer, som forfatteren og familien har mødt op til diagnosen og undervejs.

Birgitte ønsker bl.a. at udbrede et vigtigt budskab, når der er tale om selvundersøgelse: Du skal ikke bare mærke efter klumper i dit bryst, du skal også SE på dit bryst. Men at se på det er IKKE NOK, du skal bevæge armen, mens du kigger i spejlet. For når hun bare stod og kiggede, uden at bevæge sig, så kunne hun ikke se forandringer eller rynker i brystet, som kan være tegn på kræft.

Birgitte oplevede også sære møder med læger, kludder i ansøgning om brystprotese og anskaffelse af paryk, og dette cementerede ønsket om at give andre mulighed for at undgå det samme 'bøvl'.

Alle, der pludselig er i et kræftforløb, betræder helt nyt land og mange, der får en kræftdiagnose, får behov for at møde og læse om nogen, de kan identificere sig med. De har brug for at finde forståelse for, hvad de gennemgår, deres reaktioner, omgivelsernes reaktioner osv. For som Birgitte skriver i sit forord: ”Hvem har egentlig nogen som helst idé om, hvordan en kemobehandling påvirker et menneske, medmindre man selv har prøvet det”?

Her møder 'Hånden på brystet' helt sikkert et væsentligt behov.

Læs mere på Birgittes Facebookside Hånden på brystet - du kan også finde informationer om hvordan du kan få fat i bogen her.

God læselyst!

close
Søg på dette site