Dansk Brystkræft OrganisationForsidenDansk Brystkræft OrganisationKalenderDansk Brystkræft OrganisationDBObladetDansk Brystkræft OrganisationMedlemmerDansk Brystkræft OrganisationStøt DBODansk Brystkræft OrganisationKontaktDansk Brystkræft OrganisationNyttige linksDansk Brystkræft OrganisationSøg
Dansk Brystkræft OrganisationDansk Brystkræft Organisation
Forsinket mammografisvar til 89 kræftramte kvinder

Forsinket mammografisvar til 89 kræftramte kvinder

17. jun 2021

Det skriver Berlingske Tidende d. 17.6 baseret på et notat til Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden

Kvinderne, der fik foretaget mammografi i perioden november 2020 - januar 2021 skulle efter standarden have besked om resultatet inden for 14 dage, efter at de har fået foretaget undersøgelsen. Dette skete desværre ikke, idet 67 af de - viste det sig - kræftramte kvinder ventede mellem 21-37 dage på at få at vide at de havde brystkræft. En enkelt kvinde ventede 58 dage på resultatet af screeningen. De sidste 22 af kvinderne fik svar inden 21 dage.

DBO's formand, Henriette Spang Sørensen har fået mulighed for at kommentere på oplysningerne om de forsinkede svartider i Region Hovedstaden: "Det er simpelthen for dårligt. Kvinder, derfår foretaget en screening, har tillid til, at systemet kører efter bogen. Så det er slet ikke i orden, at svarene ikke er kommet til tiden,« siger hun til Berlingske.

Læs artiklen her (ved login)

close
Søg på dette site