Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Medicinsk og ikke-medicinsk behandling af kroniske smerter (Aarhus)

26. februar kl. 19:00 til 21:00

Fra 1.januar 2018 er det blevet muligt for læger at ordinere cannabis til visse typer af kroniske smerter.

Speciallæge Anna Birthe Bach vil fortælle om virkning og bivirkning af de to mest almindelige cannabistyper, THC, tetrahydrocannabinol og CBD, Cannabidiol og komme ind på, hvordan de to kan kombineres, og hvilke erfaringer man har med at andre smertestillende midler kan reduceres eller helt undværes.

Endvidere vil der blive gennemgået, hvorfor og hvordan man i konventionel smertebehandling bruger antidepressiv medicin og epilepsimedicin og hvilke morfinstoffer, der kan være hensigtsmæssige til kroniske smerter.

Den ikke-medicinske behandling har måske den allerstørste betydning i en dagligdag med smerter. Ernæring er utrolig vigtig, og det er godt at vide, hvilken kost, der f.eks. dulmer smerte og giver rolig søvn. Dagslys er ligeledes vigtig for humør og velbefindende, og derfor er det vigtigt at komme ud i de lyse timer.

En halv times fysisk aktivitet hver dag er den eneste ”pille”, der hjælper på alting. Vi skal derfor også tale om, hvordan man kan skabe gode vaner omkring sin daglige gåtur.

Søvn er også et forskningsområde, der har påkaldt sig stor opmærksomhed. En god nattesøvn viser sig at have meget stor betydning for reduktion af kronisk smerte, og vi kommer ind på muligheden for at bruge melatonin i stedet for sovemedicin. Betydningen af kognitive aktiviteter, meditation, musik og dans og andre typer socialt samvær benyttes nu i behandling af smerter, og pga. scanningsmuligheder ved man bedre end nogensinde før, hvordan hjernen kan modificere smerte med f.eks. musik.

 

Mødet arrangeres af DBO-kreds Aarhus i samarbejde med PROPA. Din partner er velkommen.

Der serveres kaffe, te og kage i pausen for 25 kroner.

Tilmelding: Senest onsdag den 19. februar til Esther på tlf. 61 78 42 44, evt. sms eller dboaarhus@brystkraeft.dk

 

Anna Birthe Bach, kort præsentation.

Læge siden 1979 og fra 1988 speciallæge i anæstesiologi med 12 års erfaring i smertebehandling af  kroniske smertepatienter og kræftpatienter. Senere ansat tre år på Region Syddanmarks Smerteklinik, hvor hun behandlede patienter med kroniske smerter og stod for undervisning af smertepatienter og deres pårørende. Hun har igennem mange år haft en særlig interesse for ernæringens betydning for sundhed og sygdom.

I mere end 14 år har Anna Birthe Bach været engageret i hospitalsledelse i Danmark som administrerende overlæge og centerchef, og hun har en mastergrad i ledelse og innovation (LAICS) fra 2010

Har boet og arbejdet i Shanghai i 3 år fra 2015 – 2018 med organisering af demensenheder og har undervist i organisation, demens og hjernefysiologi

Fra januar 2018-februar 2019 var hun konsulent i Smerteklinikkerne på Gl.Strand i København

 

Der er gode og gratis parkeringsforhold ved Marselisborgcentret. Husk registrering af nummerplade.

« All Begivenheder

Detaljer

Dato:
26. februar
Tidspunkt:
19:00 til 21:00

Arrangør

DBO-kreds Aarhus
Hjemmeside:
www.brystkraeft.dk/dbo-kreds-aarhus

Sted

Marselisborgcentret, bygning 8
P. P. Ørumsgade 11
8000 Aarhus C,
+ Google Maps

Tilføj begivenhed til din kalender