Dansk Brystkræft OrganisationForsidenDansk Brystkræft OrganisationKalenderDansk Brystkræft OrganisationDBObladetDansk Brystkræft OrganisationMedlemmerDansk Brystkræft OrganisationStøt DBODansk Brystkræft OrganisationKontaktDansk Brystkræft OrganisationNyttige linksDansk Brystkræft OrganisationSøg
Dansk Brystkræft OrganisationDansk Brystkræft Organisation
StøtBliv medlem
Bryster hele livet

Bryster hele livet

DBO-kreds Aarhus

En aften med radiograf Jonna Yde og forfatter til bogen "Bryster hele livet"

Hvornår

27. okt 2021 19:00 - 21:00

Lokation

MarselisborgCentret, bygning 8
P.P. Ørumsgade 11,
8000 - Aarhus C

Organisator

DBO-kreds Aarhus

Radiograf Jonna Yde og forfatter til bogen ’Bryster hele livet’ vil fortælle om hvordan mammografi udføres, og de tekniske aspekter ved en mammografi, og hvad forskellen er på screeningsmammografi og klinisk mammografi. Tæt brystvæv er et vigtigt fænomen at være opmærksom på, og Jonna Yde fortæller om hvad dette betyder for den enkelte kvinde, og hvor i verden man er opmærksom på tæt brystvæv.

Der gives en gennemgang af de forskellige undersøgelsestilbud, der er for brystdiagnostik, samt en gennemgang af nye muligheder indenfor bryst diagnostik. Jonna Yde giver en guide til selvundersøgelse, hvad man skal være opmærksom på, både se og mærke på brysterne. Der gives en oversigt over de hyppigste godartede sygdomme i brysterne og de hyppigste ondartede sygdomme. Til slut en kort gennemgang af livsstilsfaktorer, som forskningen viser har betydning for brystkræft.

Jonna Yde er uddannet som radiograf og Sundheds Informatiker. Hun har arbejdet mange år som radiograf og har flere års erfaring med brystundersøgelser, både i forsknings regi og i sammenhæng med brystkræftscreeninger samt klinisk mammografi.

Gennem de sidste år er der udkommet megen forskning og ny viden om faktorer, der har betydning for bryst sundhed. Dette gælder særligt for en sund livsstil og kost. Det er en erfaring Jonna Yde blandt andet har fået ved at deltage på flere faglige kongresser og kurser.

Jonna Yde har i flere år været Danmarks repræsentant for den europæiske patient organisation Europa Donna og medlem af bestyrelsen for ’Landsforeningen mod brystkræft’

Tilmelding: Senest onsdag den 20. oktober til Esther på tlf. 61784244 evt. sms

eller dboaarhus@brystkraeft.dk

I pausen: Der serveres kaffe/te og kage i pausen for kr. 25,-

Parkering: Der er gode og gratis parkeringsforhold

Læs mere om Jonna Yde og hendes bog her.

close
Søg på dette site