Ny rapport afdækker konsekvenserne af udskudt behandling

Fra marts til maj 2020 blev der, ifølge forskere hos Kræftens Bekæmpelse, registreret 33 procent færre kræfttilfælde svarende til 2800 færre diagnoser. Men det var ikke en god nyhed, men konsekvensen af at færre danskere gik til lægen grunden Covid-19.

Nu afdækker den europæiske brystkræftorganisation Europa Donna de fysiske og psykiske konsekvenser af Covid-19 i brystkræftbehandlingen i en ny rapport baseret på tal fra medlemslandene.

Rapporten viser blandt andet, at kvinder med brystkræft har følt sig mere ensomme og har været mere bekymrede for især deres efterbehandling, men på den lyse side er der i perioden blevet udviklet en algoritme, der kan opdage luminal brystkræft i et tidligt stadie hos kvinder efter overgangsalderen.

Hele rapporten kan læses her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *