Nye retningslinjer for Covid-19 i Kræftens Bekæmpelse

Grundet Covid-19 er der endnu engang kommet nyt retningslinjer, og det betyder, at Kræftens Bekæmpelse også har opdateret sine:

Særlige risikogrupper
Sundhedsstyrelsen har skærpet vurderingen af, hvem der er i øget risiko for et alvorligt forløb ved smitte med COVID-19. Det gælder for nedenstående kræftsygdomme og -tilstande:

  • Metastatisk kræft uanset kræfttype – dvs. kræft, der har spredt sig
  • Igangværende kræftbehandling, og hvis man har fået kræftbehandling inden for det seneste år – herunder stråleterapi, kemoterapi og immunhæmmende behandling
  • Kræftsygdomme som kan hæmme immunforsvaret, f.eks. myelomatose

Du kan finde Sundhedsstyrelsens information om risikogrupper her.

Du kan også følge med på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside, hvor der er særlige sider om corona og svar på spørgsmål, der vedrører kræftpatienter.

Mundbind i rådgivninger
Som en konsekvens af, at det nu er blevet påbudt, at der skal bæres mundbind i sundhedsvæsenet, har Kræftens Bekæmpelse valgt at indføre mundbind i vores rådgivninger. Kræftens Bekæmpelse vurderer dog ikke, at det er optimalt at have rådgivningssamtaler med mundbind på for hverken rådgivere eller brugere, så derfor indfører de samme princip som på restauranter og lignend. Det betyder altså, at man skal bære mundbind i rådgivningerne i alle de situationer, hvor man ikke kan være sikker på at holde afstand – og det vil altså sige, når man bevæger sig rundt. Når man sidder ned i behørig afstand, f.eks. til en rådgivningssamtale eller til et møde, kan mundbindet tages af.

Afstands-badge
På det nyligt afholdte pressemøde blev der introduceret et badge, som man kan bære, hvis man gerne vil have, at folk skal vise hensyn og holde afstand.

Badget er tilgængeligt fra på mandag og kan fås gratis på apotekerne. Kræftens Bekæmpelse har også bestilt et større antal, som man gratis kan hente i vores rådgivninger og IGEN-butikker.

Se eller print bagde her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *