DBO-kreds Vendsyssel: Vellykket foredrag om håndarbejde som sundhedsfremme

DBO-kreds Vendsyssel inviterede til foredrag om håndarbejde som sundhedsfremme d. 26 august på Sundhedscentret i Hjørring.

Foredragsholder Mette Albæk Christensen belyste de gavnlige effekter af at have en passion og udfolde sig kreativt for de ca. 20 deltagere.

I foredraget fortalte Mette, hvordan håndarbejde aktivt kan mindske stress, angst og depression samt hvad videnskaben finder om håndarbejdes gavnlige effekt på vores mentale helbred.

Mette argumenterede for at vi skal have flere arbejder i gang på samme tid og fortalte hvorfor vi skal købe mere garn, selvom huset er isoleret med garn.

Mette Albæk fortalte endvidere om, hvordan vi kan passe på vores håndarbejds-passion og bevare den, – samt hvilket håndarbejds projekter vi skal vælge for at opnå den terapeutiske effekt.

Det hele handler om Mindfulness, Flow, Motivation og Trivsel.

Du kan læse og evt. kopiere slides fra oplæg via hjemmesiden her.

Mette Albæk er blandt andet certificeret håndarbejdspsykolog, uddannet neuropædagog og sygeplejerske. Mette har butik i Lendum, hvor hun også udbyder kurser.

Der er netop udkommet en bog om emnet. Den er skrevet af Anne Kirketerp og hedder ”Craft psykologi – sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk”.

Arrangementet var et samarbejde mellem Netværksgruppen for Kræftoverlevere i Hjørring samt DBO Vendsyssel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *