Barometerundersøgelsen 2019: Brystkræftpatienter er oftere i opfølgningsforløb

75 procent af brystkræftpatienter er i et opfølgningsforløb. Det er langt flere end gennemsnittet af kræftpatienter i Danmark (63 procent). Næsten ligeså mange brystkræftpatienter har i høj eller nogen grad styr på tilbagefaldstegn og ved, hvem de skal kontakte, oplever de senfølger.
Det viser Kræftens Bekæmpelses landsdækkede Barometerundersøgelse 2019.
Brystkræftpatienter er også nogen af de kræftpatienter, som oftest får hjælp til genoptræning, og det kan hænge sammen med det store fokus, der er på risikoen for at udvikle lymfødem efter operation.
I Barometerundersøgelsen 2019 er 23,7 procent af de 3.153 respondenter brystkræftpatienter med en gennemsnitsalder på 62,5 år på diagnosetidspunktet, og undersøgelsens præsenteres i rapporten Kræftpatienters behov og oplevelser med sundhedsvæsenet i opfølgnings- og efterforløbet (2019), som du kan læse i sin fulde version ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *