Indstil din kandidat til Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2021

Kræftens Bekæmpelse sætter pris på dem, der gør en særlig indsats for kræftsagen. Derfor uddeler organisationen den 4. februar 2021 Kræftens Bekæmpelses Hæderspris. Du kan indstille din egen kandidat nu og frem til den 10. september 2020.

Hvert år den 4. februar markerer Kræftens Bekæmpelse den internationale ‘World Cancer Day’ ved at uddele en hæderspris på 50.000 kroner til en person eller gruppe, som har gjort en særlig indsats for kræftpatienter.

Sidste år gik prisen til 20 patientforeninger og -netværk, som både hver især og samlet set gør en stor og betydningsfuld indsats for kræftpatienter og pårørende i alle dele af kræftforløbet. De blev hædret for deres indsats og for de ildsjæle, som driver foreningerne og netværkene, og som selv har haft en kræftsygdom inde på livet og brænder for at gøre en forskel for andre i samme situation.

Året før var det dagligvarekæderne Aldi, COOP, Lidl, REMA 1000, Salling Group samt Magasin, som fik prisen for at tage ansvar og gå forrest i indsatsen for at undgå, at børn og unge begynder at ryge. Magasin stoppede med at sælge tobak, og resten valgte at gemme tobakken væk bag et forhæng. Tobak under disken betyder, at især børn og unge ikke bliver fristet af tobak – men støtter også voksne, der gerne vil stoppe med at ryge, og begrænser impulskøb af cigaretter.

I 2021 er det 11. gang, at Kræftens Bekæmpelse uddeler sin Hæderspris – men hvem skal have den? Det kan du være med til at bestemme.

Indsend dit forslag og en begrundelse senest torsdag den 10. september 2021 her.

Forslagene behandles fortroligt, og det er Kræftens Bekæmpelses forretningsudvalg, der beslutter, hvem der skal have prisen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *