Ny Covid-19-vurdering fra Sundhedsstyrelsen: Disse borgere er i risiko

Grundet mere faglig viden har Sundhedsstyrelsen revideret risikogrupperne for coronasmitte. Sundhedsstyrelsen har indtil nu opereret med en bred definition af risikogrupperne, men nu findes der syv konkrete grupper, der præciserer, hvem der har øget risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb ved smitte med coronavirus.

Personer i øget risiko ved covid-19 udgør nu følgende grupper:

I kan læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

De nye anbefalinger bygger på, at man nu har større viden om, hvordan et sygdomsforløb med COVID-19 påvirkes af forskellige sygdomme eller tilstande. Anbefalingerne åbner op for, at de fleste kræftpatienter – også dem, der er i risikogruppen – i vidt omfang nu kan gøre, som de plejer, f.eks. tage på arbejde eller passe børnebørn, hvis de samtidig følger myndighedernes særlige forholdsregler til sårbare grupper om hygiejne og adfærd. Læs Kræftens Bekæmpelses artikel om det her.

Få svar på spørgsmål om corona på cancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *