Covid-19-bekymring: Kvinder dropper mammografier

Covid-19-krisen har medført, at flere kvinder end normalt aflyser eller simpelthen bare ikke dukker op til deres mammografi. I Nordjylland skønnes det, at det handler om hele 25 procent, der ikke er kommet til den mammografi, der er blevet indkaldt til siden medio marts. Det skriver Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

I Region Midtjylland gennemførte 68 procent af de inviterede kvinder undersøgelsen for brystkræft i perioden 12. marts til 30. april i år mod 84 procent i samme periode sidste år.

“Folk var nok forvirrede især i starten, fordi de opfattede det sådan, at alt, der ikke er akut, er aflyst. Dertil kommer, at de mest udsatte borgere har fået at vide igen og igen, at de skal blive hjemme,” vurderer Berit Andersen, professor og ledende overlæge ved Afdelingen for Folkeundersøgelser på Regionshospitalet Randers.

I regionerne forventes det, at en del af kvinderne får en tid til undersøgelse på et senere tidspunkt. I nogle tilfælde er det allerede sket, men det bekymrer alligevel overlæge i Kræftens Bekæmpelse Janne Villemoes Bigaardr at nogle falder fra.

“Jeg kan godt forstå, at flere kan være nødt til at aflyse. Men jeg kan være bekymret for, om de så får bestilt en ny tid. Det er bare så vigtigt,” siger hun til Ritzau.

Læs hele artiklen her.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *