Husk at kontakte din læge, hvis du har brug for det

Det har været fremme flere gange, at praktiserende læger lige nu oplever et markant fald i antallet af henvendelser i forbindelse med COVID-19-epidemien. Sundhedsstyrelsen understreger derfor, at det er vigtigt at man ikke holder sig tilbage med at kontakte sin praktiserende læge, hvis man får usædvanlige symptomer. Når det gælder brystkræft kan det fx være en knude i brystet, eller , hvis man tidligere er blevet behandlet for kræft, kan det være symptomer, der kan være tegn på tilbagefald.

“Det er vigtigt, at symptomer, der kan være tegn på kræft, bliver undersøgt så hurtigt som muligt, og at behandling sættes i gang inden for kort tid efter diagnosen,” siger Karen Sundbøll,  Formand for Dansk Brystkræft Organisation.  “Derudover er det vigtigt hurtigt at få en afklaring, hvis man har mistanke om, at man har fået kræft. Man skal derfor ikke holde sig tilbage fra at kontakte den praktiserende læge, hvis man har behov for at blive undersøgt.  Dette gælder altid og også nu, hvor Coronavirus står højt på dagsordenen. Ingen skal gå rundt og bekymre sig om de måske er er alvorligt syge.”

 

Foto:  National Cancer Institute on Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *