DBO-kreds Trekantsområdet: Behandling af kroniske smerter

DBO–Kreds Trekantomådet havde den 12. november et vellykket arrangement med emnet  “Behandling af kroniske smerter – medicinsk og ikke medicinsk, samt kort om mulig behandling med cannabis”.

Ledende overlæge Anna Birthe Bach bidrog med et oplæg om dette yderst aktuelle emne.

Anna Birthe Bachs mangeårige erfaring fra arbejdet med kroniske smerter og smertebehandling fik ca 20 deltagere indblik igennem et spændende oplæg.

Definition på smerte blev fortalt samt at smerteoplevelsen afhænger af forskellige faktorer såsom køn, alder, personlige erfaringer, kultur, psykisk tilstand.

Den akutte smerte har en gavnlig funktion på kroppens alarmeringssystem og er som regel kortvarig og forsvinder efter opheling og er som regel let at behandle. Det er velkendt at den akutte smerte giver rødme, ømhed og hævelse ( f.eks en forstuvet ankel).

Den kroniske smerte, har ikke noget formål, årsagen ofte er uklar, der er ingen logik forbundet med den, men der en overaktivering af nervesystemet, der giver en unormal reaktion i hjernen på smerte. Kroniske smerter er kendetegnet ved et langvarigt forløb. Derfor er behandlingen er også helt anderledes end ved akutte smerter

Ovenpå denne gennemgang gav Anne Birthe indblik i behandlingsmulighederne.

Deltagerne var meget aktive og havde mange spørgsmål til Anne Birthe og der blev delt erfaringer på tværs af de deltagerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *