DBO-kreds Hovedstaden: Seksualitet for brystkræftopererede kvinder

Torsdag d. 7. november 2019 havde DBO-kreds Hovedstaden og Senfølgerforeningen et fælles arrangement om seksualitet for brystkræftopererede kvinder. Det fandt sted i Props &Pearls, hvor læge, klinisk sexolog og mindfulnesslærer Karen Egebjerg Rischel var oplægsholder. Hun fortalte bl.a om, hvordan hun arbejder holistisk med enlige/par, der har problemer med deres sexliv. Her kan både normer, kultur, biologiske-, sociale- og psykiske faktorer spille en rolle. Hun fremhævede, hvor vigtigt det er, at man lærer sin (ændrede) krop at kende, og ikke mindst at man får talt sammen om, hvad man har lyst/ ikke lyst til. Hvad er Hot/Not faktorer. Mindfulness kan hjælpe med til at give slip på bekymringstanker, så man bedre kan være til stede her og nu. Karen kom med forskellige eksempler på problemer og løsningsforslag og gjorde flere gange opmærksom på, at sex er mange andre ting end samleje.

På baggrund af sine erfaringer fra Props & Pearls fortalte Rosemarie Wedell-Wedellsborg om de bivirkninger og gener, som har indvirkninger på brystkræftopererede kvinders seksualliv og om nogle af de øvelser/hjælpemidler, der findes. Vi fik præsenteret diverse dilatorer, vibratorer og cremer.

Der var mange spørgsmål til Karen og Rosemarie og livlig debat både undervejs og bagefter, og der var en intens og herlig stemning i det perfekte rum til dette arrangement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *