Brugbar viden var centrum for årets Senfølgerseminar

Den 14. og 15. september lød Senfølgerseminaret af stablen på Skanderborghus. DBO-medlemmer fra hele landet deltog i en række spændende oplæg, mens der mellem oplæggene var tid til gode snakke om emnerne og andet.

Overlæge og professor Anders Bonde Jensen fra Aarhus Universitetshospital holdt oplæg om senfølger. Det var en fantastisk præsentation, der gjorde all klogere, idet den eksisterende viden om afhjælpning af senfølger stadig er begrænset, selv om der er øget fokus.

Forsker Trine Lund-Jacobsen havde de sidste nye data med fra Bone@BC app’en ”Lev godt efter brystkræft” . App’ens formål er at give os viden om forebyggelse af eventuelt knogletab efter brystkræft samt indhente ny viden til forskningsbrug. App’en er for alle kvinder med brystkræft fra hele landet. Dataen viste blandt andet tendenser af omfanget af de senfølger, som brystkræftramte kvinder oplever, og brystkræftramte kvinder opfordres til at downloade app’en til mobil eller iPad og registrerer  data – det gøres med nemid. Det kan være med til at opbygge en database, der afdækker omfanget af senfølger, hvilket er til stor gavn for forskningen på området.

Lørdags program sluttede af med en gåtur og bød på en hyggelig middag med socialt samvær, og søndag formiddag startede ud med oplægget ”Behandling af kroniske smerter” med speciallæge i anæstesiologi Anna Birthe Bach, hvor tilhørerne fik en masse nyttig viden, hvorefter rådgivningsleder Nina Birck Jensen fortalte om mindfulness og fik deltagerne til at lave åndedrætsøvelser, der gav ro i krop og sind, så alle kunne drage hjem efter en vellykket seminar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *