Biotekselskab: Nyt forsøg kan hjælpe kemo-resistente patienter

 Det danske biotekselskab Scandion Oncology har nu ambitioner om også at komme ind på markedet for brystkræft.

Hidtil har selskabet fokuseret på tarmkræft, men vil nu sætte gang i nye fase 2-forsøg med hovedkandidaten SCO-101, der skal undersøges som en mulig tillægsbehandling til kemoresistente brystkræftpatienter. Det skriver MedWatch.

Administrerende direktør for Scandion Oncology, Nils Brünner, og videnskabelige direktør Jan Stenvang står  bag opdagelsen af SCO-101s potentiale som en tillægsbehandling til eksisterende kemoterapier. En behandling, der kan genskabe kræftcellers følsomhed over for en given kemoterapi, som cellerne ellers har udviklet resistens over for.

“I modsætning til mange andre lægemidler er SCO-101 ikke rettet mod en bestemt cancersygdom, men mod stofferne, der bruges til behandling, for at få dem til at fungere bedre. Paclitaxel bruges jo til i hvert fald ti forskellige kræftformer, og hvis vi kan få proof of conceptinden for brystkræft, vil jeg forestille mig, at SCO-101 også kan bruges i alle de andre kræftformer, hvor paclitaxel anvendes,” siger Nils Brünner til MedWatch.

For at gennemføre det første studie skal Scandio Oncology rejse penge, ligesom de søger en partner. Brystkræftstudiet er planlagt til andet kvartal af 2020, og resultaterne ventes klar et år efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *