DBO-kreds Sønderjylland: Arrangement om lymfødem og kompressionsmuligheder

Den 22.maj 2019 lagde Kræftrådgivningen i Aabenraa hus til DBO-kreds Sønderjyllands arrangement om lymfødem og kompressionsmuligheder, og det blev en super spændende aften, hvor terapeut Patricia Braun-Mcknight fra Sahva holdt foredrag om lymfødem. Det var en aften for alle, der var berørt af kræft, og i alt mødte 18 deltagere op.
Patricia Braun-Mcknight fortalte, hvor vigtigt det er, at man holder sig i gang og dyrker motion, når man har lymfødem, for det aktiverer muskelpumperne, og motionen kan være alt fra gåture til svømning, cykling/spinning, yoga eller pilates. Men hun lagde også fokus på, hvor stor betydning kosten har for kroppen, og dens betydning for, hvor slemt lymfødemen udvikler sig. Her var kodeordet at spise magert, så man undgår for meget fedtdepoter i kroppen.
Der blev også vist forskellige kompressionsprodukter, og efter foredraget var der mulighed for at prøve, de  produkter, som Sahva havde medbragt.
Efter foredraget var der en at de tilmeldte, som testede nogle pumpeøvelser for lymfødem i lysken, ligesom der var mulighed for at stille spørgsmål.
Til stede fra Sahva var: Terapeut Patricia Braun- Mcnight, teamleder Inger Jacobsen og konsulent Lene Egeriis. Tak til Sahva for en god og lærerig aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *