DBO-Kreds Vendsyssel: Slut fred med din medicin

Onsdag den 3. april 2019 var der foredrag ved tidligere lægemiddelkonsulent Kåre Sundmark i DBO-Kreds Vendsyssel.

Kåre Sundmark har arbejdet i 24 år som lægemiddelkonsulent og fortalte om, hvordan medicinalfirmaerne arbejder, forsker og producerer medicin. Der grundforskes ofte i over 10 år, inden medicin er godkendt og klar til salg på apoteket, og den afprøves først på frivillige raske og senere på få frivillige syge for sidst at blive testet på mange frivillige syge personer.
Produkternes virkning og bivirkning bliver beskrevet i mange dokumenter inden, der sendes en ansøgning om godkendelse af præparatet til myndighederne.
Kåre Sundmark opfordrer på det kraftigste at læse indlægsseddlens info vedrørende virkninger og bivirkninger. Det er meget vigtigt at indtage medicinen, som lægen har anvist, for at der kan være en stabil koncentration af medicinen i blodet. Ikke noget med at tage to tabletter om morgenen, hvis lægen har sagt, at medicinen skal tages en tablet morgen og en tablet aften. Opleves bivirkninger er det vigtigt, at informere læge eller apoteket, og man kan også selv anmelde bivirkningerne direkte til Sundhedsstyrelsen, da det er vigtigt, at Sundhedsstyrelsen får registreret dem.
Naturmedicin og kosttilskud er et kapitel for sig, fortalte Sundmark, og man skal være opmærksom på at Sundhedsstyrelsen ikke har godkendt virkning af kosttilskud og naturmedicin. Ligeledes skal man udvise stor respekt for medicin, naturmedicin og kosttilskud købt via internettet fra udlandet.
32 tilhørere fik en oplysende aften, og der var mange spørgsmål til Kåre Sundmark.
Aftenen var arrangeret i samarbejde med FOF i Hjørring, Kræftens Bekæmpelse lokal afdeling Hjørring samt DBO Kreds Vendsyssel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *