Foredrag med billeder af rekonstruktion

DBO-kreds Vendsyssel har haft besøg af ledende overlæge Lene Birk-Sørensen fra Plastikkirurgisk Afdeling Aalborg Sygehus Syd. Lene Birk-Sørensen, der har mange års erfaring, fortalte, forklarede og viste fotos fra sit arbejde med at rekonstruere bryster efter brystkræftoperation og strålebehandling. Publikum blev helt stille af benovelse over, hvor stort et akkuratessearbejde lægerne i dag kan udføre.

Hvis man som kvinde overvejer, om det ville være godt at få lavet en brystrekonstruktion, er det altid muligt at få en afklarende samtale med plastikkirurgen om, hvad ens forventninger er til resultatet, og hvad kirurgen kan tilbyde.

Overlæge Lene Birk-Sørensen

Lene Birk-Sørensen fortalte, at det rekonstruerede bryst aldrig vil blive helt som det bortopererede bryst. Blandt andet vil følesansen ikke være som før. Men man får en flot profil i en BH, og mange kvinder bliver også glade for, at det bliver lettere med valg af tøj. Mange gange bliver der også udført korrigerende operation på det raske bryst for at få ‘ligevægt’ i profilen.

Der var stor spørgelyst blandt publikum, og alle fik svar af Lene Birk-Sørensen. Hun tilføjede, at man kan få en henvisning til plastikkirurgisk afdeling via egen læge eller onkologisk afdeling.

Tekst og foto: Inge Marie Pedersen, DBO-kreds Vendsyssel