Lærerig aften om at håndtere senfølger på en ny måde

Vi hører ofte, at der ikke kan gøres så meget ved senfølger, og at senfølger nok er noget, vi må lære at leve med. Det er en sandhed med modifikationer, i hvert fald da DBO-kreds Fyn afholdt arrangementet ‘Hjælp til at håndtere dine senfølger på en ny måde’ med de NGH-certificerede hypnoterapeuter Anita Olsen og Kate Garfalk. Her var der nemlig hjælp at hente til selv at ændre på sine gener.

Anita Olsen og Kate Garfalk forklarede, at billeder, dufte og tanker skaber følelser, det kan være positive eller negative. Ved hypnoterapi kan du guides til at finde de positive billeder frem og lægge det ubehagelige og det negative til side. Du bringes stille og roligt til at slappe af, og i en let trance guider terapeuten dig til at slippe det ubehagelige og i stedet fokusere på det positive og på at leve livet.

Hypnoterapeuterne uddybede, at det drejer sig om – på trods af begrænsninger – at bevare selvrespekten og ikke påtage sig en offerrolle, det gælder både inden for det fysiske og psykiske område. Det gælder også i familien, i parforholdet, i fritiden, i sociale sammenhænge, på arbejdsmarkedet og økonomisk. Her kan hypnoterapeuten hjælpe dig med at skifte filmen med begrænsninger ud med de billeder, du selv ønsker i de forskellige områder.

Det var en spændende aften, hvor der blev givet muligheder for at komme videre i livet på trods af alle de bivirkninger og senfølger, vi hver især er blevet ramt af.

Tekst: Marie Lykke Rasmussen, DBO-kreds Fyn
Foto: Susanne Geneser, DBO-kreds Fyn