Fysisk aktivitet øger velværen og chancen for overlevelse

DBO-kreds Vendsyssel har succes med at afholde Træffetid, hvor emnet varierer fra gang til gang. Emnet for oktobers Træffetid var ‘Hjørring Kommunes tilbud til kræftramte’. Susanne Gaardboe Jensen, der er leder af Træningsenheden i Hjørring Kommune, fortalte de fremmødte om alle kommunens tilbud til borgere ramt af kræft.

Fysioterapeut Gerda Nørgaard fortalte derefter om de tilbud, der findes inden for fysioterapi. Begge kvinder understregede, at det er vigtigt, at de får tilsendt en genoptræningsplan, så de kan give hver enkelt den bedst mulige behandling. Ligeledes kom Gerda Nørgaard ind på, at det er vigtigt at fortsætte med fysisk aktivitet – også efter at kommunens rehabiliteringstilbud er afsluttet, da fysisk aktivitet øger både ens velvære og chance for overlevelse.

Anna Sick fra DBO-kreds Vendsyssel supplerede derefter med at fortælle om nogle af de mange tilbud, der findes hos Kræftens Bekæmpelse og Dansk Brystkræft Organisation.

Tekst: Anna Sick, DBO-kreds Vendsyssel