Når gode historier påvirker kroppen

DBO-kreds Roskilde har haft besøg af fortællerske Ellen Dahl Bang, der lever af at fortælle historier i mange forskellige sammenhænge. De fælles historier har gennem tiderne været med til at skabe sammenhæng mellem mennesker, men også for det enkelte menneske. Ellen Dahl Bang citerede en amerikansk historiefortæller for, at de gode historier kan påvirke kroppen i positiv retning.

Ellen Dahl Bang har selv været ramt af brystkræft, og den erfaring brugte hun som afsæt i historier om, hvordan vi kan kæmpe os gennem udfordringer for at opnå ny styrke og nye indsigter. Det blev en givende aften, som havde fokus på mere end lymfødem og senfølger, for de fremmødte valgte også at diskutere og dele de mere mentale følger efter et sygdomsforløb.

 

Tekst og foto: Hanne Hummelshøj, DBO-kreds Roskilde