DBO-kreds Roskilde hørte om stresshåndtering

storm-stensgaard-roskilde-webDBO-kreds Roskilde har haft besøg af stressrådgiver Storm Stensgaard. Han holdt et foredrag om, at kræft kan give psykiske ar i livet, men hvis kvinder med brystkræft lærer teknikker til at håndtere stress, kan det give et bedre liv med mindre risiko for at udvikle depression.

Storm Stensgaard fortalte blandt andet, at vi har flere muligheder for at reagere på udefrakommende ting. For at få styr på det, han kalder ‘stressøkonomien’, er det vigtigt at reagere hensigtsmæssigt på de forskellige udfordringer, vi møder. Det er vigtigt med det rigtige stressflow og at kunne arbejde fordybet i længere tid for derefter at slappe af. Udfordringen er at finde den rigtige balance.

Når vi bliver stressede, må vi finde ud af, hvad vi skal konfrontere, hvad der skal ignoreres, og hvilke ting vi skal revurdere for at komme videre fra den aktuelle situation. Stressrådgiveren forklarede også, at det kræver både tid og støtte at revurdere en svær situation og få øje på nye muligheder.

Læs om DBO-kreds Roskildes kommende arrangementer her.

Tekst og foto: Hanne Hummelshøj, DBO-kreds Roskilde