Kræft og seksualitet – går det i spænd?

Par romantik webDBO-kreds Vendsyssel har haft sygeplejerske og sexologisk rådgiver Gitte Vittrup til at tale om kræft og seksualitet, da flere fra kredsen af egen erfaring vidste, at hun er dygtig. Kredsen var meget spændt på, hvor mange der dukkede op til dette intime emne, og de blev glædeligt overraskede. Der mødte 22 mennesker op til arrangementet, og det var særlig dejligt at opleve, at der kom flere par.

Interessen for emnet bekræftede DBO-kreds Vendsyssel i, at Gitte Vittrup ved, hvad hun taler om, når hun siger, at kræftsygdom og behandling kan medfører bivirkninger, der kan give seksuelle problemer. Samtidig er det for mange forbundet med tabu at tale derom.

Gitte Vittrup understregede, at en velfungerende seksualitet er forbundet med bedre livskvalitet, mere energi og overskud til at mestre sin sygdom. De fremmødte fik mange praktiske råd. Frem for alt understregede Gitte Vittrup, hvor vigtigt det er med nærhed i forholdet, og at sexlivet er meget mere end samleje.

Hvis du har brug for individuel rådgivning, kan du via din læge blive henvist til sexologisk rådgivning.

Tekst: Anna Sick, DBO-kreds Vendsyssel