Hverdagen på onkologisk afdeling

Grethe Dahlquist og Marianne web
Grethe Dahlquist (tv) er meget glad for, at Marianne Christiansen har været hendes kontaktperson i mange år

Hvordan mon det er at arbejde på onkologisk afdeling? Det gav sygeplejerske Marianne Christiansen et indblik i, da hun d. 6. april holdt foredrag for DBO-kreds Sønderjylland. Marianne Christiansen arbejder på onkologisk afdeling på Sønderborg Sygehus, hvor hun er kontakt- og forskningssygeplejerske. Hun har gennem årene haft berøring med mange kvinder med brystkræft.

Marianne Christiansen webPublikum fik et meget menneskeligt og ærligt indblik i Marianne Christiansens hverdag på afdelingen. Gennem et behandlingsforløb kan der opstå et næsten familiært forhold mellem patient og sygeplejerske. Både patienten og de pårørende fortæller om vrede, sorg, frustrationer og glæde. De giver rigtig meget af sig selv.

Marianne Christiansen elsker sit arbejde og kan ikke bare lægge det fra sig, når hun kommer hjem. Hun kommer gerne på arbejde de dage, hvor hun skal passe sit forskningsarbejde, for som hun sagde: ‘Så skal jeg ind til mine patienter’.

Marianne fortalte også, at hun i visse arbejdssituationer har fældet en tåre. Nogen vil mene, at det er uprofessionelt, men Marianne mener, at det blot viser, at hun er et menneske.

Blandt deltagerne fornemmede man hurtigt, at mange kendte Marianne, og at hun er en meget afholdt kontaktsygeplejerske. Ikke mindst hos Grethe Dahlquist fra DBO-kreds Sønderjylland, der mødte Marianne for 25 år siden, da hun skulle have sin første behandling. De sidste mange år har Marianne Christiansen været Grethe Dahlquists kontaktperson til stor glæde for dem begge.

Tekst og foto: Ulla Lynge, DBO-kreds Sønderjylland