Hvad gør dig glad?

Skov
Hvis du bliver glad i skoven, er det bare med at komme afsted, råder psykolog Birgitte Bentsen.
DBO Vendsyssel Birgitte Bentsen web1
Der var mødt mange op for at høre psykolog Birgitte Bentsens bud på, hvordan man lever med tanken om kræft.

Hvordan lærer man at leve med tanken om kræft? Det satte DBO-kreds Vendsyssel sig for at undersøge, da de d. 4. november inviterede psykolog Birgitte Bentsen på besøg. Der mødte mange op til arrangementet, også mænd.

Psykolog Birgitte Bentsen understregede, at kræften kun er en del af livet, og at man som kræftramt – hvor gerne man end vil – ikke kan ændre på, at man er ramt af sygdom. I stedet kan man øve sig i at fokusere på, hvad man gerne vil have ud af livet, for det har man jo i høj grad selv indflydelse på.

Det handler om at mærke efter, hvad der gør dig glad. Hvis det fx er en afstressende gåtur i skoven, er det en god idé at aftale med dig selv, hvornår du går, og så er det bare med at komme afsted og få tanket hverdagen op med gode oplevelser.

Læs mere om DBO-kreds Vendsyssels næste arrangementer her.

Tekst og foto: Anna Sick, DBO-kreds Vendsyssel