DBO-kreds Fyn fik gode råd af fysioterapeut

Krop og kræft Fyn3 webProjekt Krop og Kræft har vist, at man med den rette motion kan nedsætte bivirkninger som kvalme og voldsom træthed i forbindelse med kemobehandling.

Fysioterapeut Michael Søe, der har stået for undervisningen, har fortalt DBO-kreds Fyn om projektet og givet gode råd til, hvordan vi kan komme videre efter endt behandling.

Han startede foredraget med at fortælle om projekt Krop og Kræft, der har hjulpet mange patienter under kemobehandling, og han lagde vægt på, at det er endnu vigtigere at komme videre efter endt behandling. Derfor gav han mange gode råd om, hvor der findes kommunale tilbud til ekstra genoptræning og kræftrehabilitering ud over det første tilbud om genoptræning.

Krop og kræft Fyn2 webDe tilbud, der gives, kan være forskellige fra kommune til kommune. Tilbudene gælder alle, som har haft kræft inden for de sidste par år, og som har brug for et tværfagligt tilbud. For at deltage i et ekstra kræftrehabiliteringstilbud kan du henvises fra egen læge eller fra sygehuset, men du kan også selv henvende dig, hvorefter der foretages en visitation. Spørg eventuelt din kommune, hvad den har af relevante tilbud for dig.

Fysioterapeut Michael Søe understregede, at det vigtigste er, at vi selv er aktive i hverdagen. Det anbefales at få 30 minutters daglig motion. Det kan være alt fra en gåtur og løb til almindeligt have- eller husarbejde. De fremmødte fik også eksempler på gratis apps, der kan benyttes, når man ønsker at dyrke motion.

 

Læs om kommende arrangementer i DBO-kreds Fyn ved at klikke her.

Tekst: Marie Lykke Rasmussen, DBO-kreds Fyn
Foto: Susanne Geneser, DBO-kreds Fyn