DBO-kreds Sønderjylland satte fokus på arvelig brystkræft

Roed foredrag1 webDBO’s nyeste kreds, DBO-kreds Sønderjylland satte d. 29. september fokus på arvelig brystkræft ved at få læge Henriette Roed Nielsen, Klinisk Genetisk afdeling, Odense Universitetshospital, til at fortælle, hvad arvelig brystkræft er, og hvor hyppigt det forekommer.

Henriette Roed Nielsen forklarede også, hvem der kan tilbydes genetisk rådgivning, hvad man kan bruge det til, og hvad BRCA1- og BRCA2 generne er for noget.

Der var omkring 30 deltagere, der nød godt af, at Henriette Roed Nielsen fortæller på en måde, så alle kan forstå emnet og gerne stiller spørgsmål. Faktisk sluttede aftenen en halv time senere end planlagt på grund af den store spørgelyst.

Henriette Roed Nielsen fortalte også om arvelig brystkræft i dbobladet nr. 42 , som du kan læse ved at klikke her.

Læs mere om DBO-kreds Sønderjyllands næste arrangementer her.

Foto: Ulla Lynge, DBO-kreds Sønderjylland