Paryk eller ej

Josina Bergsøe
Josina Bergsøe valgte at være skaldet

Nogle kvinder trives godt med paryk, og andre vælger den fra. Enten fordi de ikke kan, eller fordi de ikke vil gå med paryk. Uanset hvad du vælger, har du frit valg til at vælge den løsning, der passer bedst til dig.

Det hele handler om livskvalitet og om, at du skal føle dig bedst muligt tilpas i en periode uden hår. Tabet af dit hår skal ikke skal forhindre dig i at leve så normalt og aktivt som muligt.

Søstre valgte at være skaldede
Da søstrene Josina og Josephine Bergsøe fik konstateret brystkræft med en måneds mellemrum, valgte de at være skaldede, både ude og hjemme. De ønskede at sætte fokus på, at man ikke behøver at miste sit selvværd eller sin selvtillid, fordi man mister håret. Den ‘mission’ modtog de Feminas Kvindepris 2012 for.

Tilskud til hovedbeklædning
Når man bliver ramt af sygdom, bliver man ofte også ramt på pengepungen. Heldigvis lever vi i et land, hvor der er råd og vilje til at sætte sig ind i vores behov, hvis vi mister håret i forbindelse med sygdom. Der er også hjælp at hente på dit sygehus, selv om reglerne er forskellige fra region til region.

Du kan læse mere om tilskudsmulighederne på hovedbeklædningsdesigner Luna Hvids hjemmeside her.

Du kan også læse om gratis stylingkursus hos Kræftens Bekæmpelse for kvinder, der mister håret under kemo her.

Foto: Natascha Thiara Rydvald