Nydiagnosticeret

Af Britt Nørbak

OperationDer findes endnu ikke et endegyldigt svar på, hvorfor mere end 4.000 kvinder i Danmark hvert år får brystkræft. Det er et højt tal, men det er vigtigt at vide, at de fleste bliver helbredt og kommer til at leve et normalt liv.

Du er ikke alene
Tiden efter diagnosen kan føles utryg. Man kan føle sig alene, bange, forvirret og måske vred over at have fået en brystkræftdiagnose. I nogle tilfælde hjælper det at have kontakt til andre i samme situation. Alle aktive medlemmer i Dansk Brystkræft Organisation, DBO, har eller har haft brystkræft. Måske kan også du få glæde af foreningens netværk, erfaring og gode tilbud.

Samvær med ligesindede
DBO har lokale kredse rundt om i landet, der arrangerer alt fra hyggeaftener og foredrag til kreative tilbud og  andet socialt samvær. Find en kreds i nærheden af dig ved at trykke her.

Svar og spørgsmål
På vores hjemmeside kan du forhåbentlig finde svar på de spørgsmål, der kan melde sig i tiden efter diagnosen. Det kan være informationer om brystrekonstruktion, genoptræning,  tab af hår, pårørende, kost og motion m.v.

Hvis du har spørgsmål, er du også velkommen til at kontakte DBO på dbo@brystkraeft.dk