DBO-kreds Aarhus: Qigong for brystkræftopererede

Mandag den 25. februar havde DBO-kreds Aarhus en spændende aften. Fysioterapeut Marianne
Svenningsen, der oprindeligt skulle have været til stede, var blevet syg, men i stedet lykkedes det at få
Joachim Hauser til at fortælle og instruere.

Hauser er uddannet i Akupunktur, Kinesiske urter, Tai Chi Chuan og Qigong samt Vestlig KropsPsykoterapi, og aftenen bestod i en introduktion til Qigong og Tai Chi Chuan, som er to sider af samme ‘sport’. Mens Qigong er en fælles betegnelse for flere kinesiske helbredsøvelser, er Tai Chi Chuan oprindeligt er et selvforsvarssystem, som har rod i kinesisk kampsport, og der findes mange stilarter inde for begge.

Hauser introducerede også begreberne Yin og Yang, der er
tilværelsens fundamentale modpols- og samspilsprincip, og aftenen var en blanding af snak og øvelser.

Der blev startet med balanceøvelser, hvor det var vigtigt at lede efter den balance, der sætter noget i gang i kroppen. Joachim Hauser viste øvelser, der skulle fremme evnen til spontan respons på indre og ydre forandringer (gennem blandt andet åndedræt, centrering, helbreds- og energiøvelser), og fortalte om evnen til at styrke kroppens ressourcer frem for at helbrede.
Det var en lærerig aften, og alle deltagere fik nogle gode redskaber med hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *