Stor hæder til fysioterapeuterne Kirsten Tørsleff og Birte Carstensen

Æresmedlemmerne Kirsten Tørsleff (tv) og Birte Carstensen (th)

Fysioterapeuterne Kirsten Tørsleff og Birte Carstensen er blevet udnævnt til æresmedlemmer af Danske Fysioterapeuter. Kirsten Tørsleff er kendt for sit utrættelige arbejde for at mindske følgevirkningerne efter brystkræftbehandling. Hun har udviklet Tørsleffmetoden, der er udbredt i hele Norden, og hun har undervist på utallige kurser og holdt oplæg for både fagfolk og for patienter.

Kirsten Tørsleff udviklede sit behandlingskoncept i starten af 1980’erne, hvor hun selv oplevede at være patient med brystkræft. Hun udgav et øvelsesprogram for brystopererede, der er videreudviklet og stadig i høj kurs hos brystkræftopererede kvinder. Hun har i alle årene kæmpet for, at kvinderne hurtigt efter en operation eller anden behandling for brystkræft forebygger senfølgerne med målrettede øvelser og selvbehandling. Sammen med den norske instruktør Ragna Sigmo Skipstad har hun produceret en selvhjælpsfilm til kvinder med brystkræft, der henvender sig både til danske og norske kvinder. Den ligger her.

Kirsten Tørsleffs følsomme hænder er også i brug i fritiden, hvor hun spiller klaver og fagot. I forbindelse med sin 80-års fødselsdag sidste år fortalte hun til JyskeVestkysten, at det er i musikken og sit arbejde med roserne i haven, hun finder sin styrke. Hun har været medlem af Danske Fysioterapeuter siden 1961.

Foto: Heidi Lundsgaard