Laserbehandling kan afhjælpe tørre slimhinder

På Hvidovre Hospital har en gruppe gynækologer testet en helt ny behandling, hvor man bruger laserstråler til at genskabe fugtbalancen i skeden. Hidtil har man kun tilbudt hormonbehandling til kvinder med tørre slimhinder, men den type behandling kan man kun få i fem år. Laserbehandlingen kan man få, så længe man vil.

– Det er fint med et supplement til det eksisterende tilbud. Det er også godt at få italesat denne problemstilling, idet der er rigtig mange kvinder, der går rundt med de her problemer, som man faktisk kan gøre noget ved, fortæller Charlotte Marx til TV2 Lorry. Hun er en af de gynækologer, der står bag pilotprojektet.

Pilotprojektet har vist, at laserbehandlingen har virket på de 15 kvinder, der har deltaget i forsøget, I Aarhus starter de nu et større forskningsprojekt på baggrund af pilotprojektet fra Hvidovre.

TV2 Lorry har interviewet Helle Stougaard, der har medvirket i pilotprojektet. Læs mere her.